مراسم روز جهانی غذا در واحد علوم و تحقیقات همراه با قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل برگزار شد

۲۸ مهر ۱۳۹۲ | ۱۴:۵۰ کد : ۳۷۹۲ اخبار
تعداد بازدید:۱۳۸
مراسم روز جهانی غذا در واحد علوم و تحقیقات همراه با قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل برگزار شد
  در پیام دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی غذا تاکید شد:

2 میلیارد انسان از گرسنگی پنهان و سوء تغذیه رنج می برند

به گزارش اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات سید ابراهیم حسینی رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی این واحد دانشگاهی در نشست روز جهانی غذا گفت : روز جهانی غذا فرصتی مناسب برای هدفمند کردن افکار عمومی است و جوامع را به سمت مبارزه با فقر و گرسنگی سوق می دهد .

وی ادامه داد: امروزه جوامع بشری از توزیع ناعادلانه غذا رنج می برند ، به طوریکه جوامع پیشرفته با مشکل پرخوری و جوامع عقب افتاده و در حال پیشرفت با سوء تغذیه مواجهند .

وی با بیان این مطلب که آنچه امروزه توسط سازمان ملل متحد و زیر مجموعه های وابسته به آن مورد توجه واقع شده است ، بهبود کشاورزی ، توزیع عادلانه غذا و جلوگیری از هدر رفتن غذا می باشد، گفت : بخش عمده ای از تولیدات ایران را کشاورزی تشکیل می دهد ولی عدم توجه صحیح به این بخش، از توسعه صنعت کشاورزی جلوگیری می کند .

سید ابراهیم حسینی گفت : عدم استفاده از دانش و علوم در این حوزه باعث نا رسایی در بخش کشاورزی شده و خلاء کلی بین این بخش و دانشگاه ها وجود دارد . بر همین اساس روز جهانی غذا و برگزاری نشستی در این خصوص در واحد علوم و تحقیقات  بهانه ای برای نزدیک شدن این دو بخش است و پتانسیل عظیم علمی دانشجویان می تواند بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی را مرتفع کند .

نادر حسن زاده مدیر گروه بیماری شناسی گیاهی واحد علوم و تحقیقات در نشست روز جهانی غذا گفت : در فرهنگ ایرانی – اسلامی ملت ایران استفاده از غذای حلال نهادینه شده است و یکی از ثمره های غذای حلال، پیدایش انسان هایی عالم و عادل است و کشوری که به این باور اعتقاد داشته باشد سالم ترین و عادل ترین کشور می باشد .

عبدالرضا بیگلری مؤسس و عضو تعاونی تشکل و توسعه پایدار دشت گرمسار در نشست روز جهانی غذا در واحد علوم و تحقیقات  گفت : تعاونی تشکل توسعه پایدار دشت گرمسار در سال 2006 با نیت تولید غذای سالم و رفع وابستگی ایران به واردات محصولات کشاورزی و با عملکرد تحقیق در خصوص "به نژادی بذر و دام" شروع به فعالیت کرد .

وی ادامه داد: طی تحقیقات و آزمایشات صورت گرفته ، چندین بذر از نقاط مختلف ایران و با شرایط آب و هوایی گوناگون جمع آوری شده و با اعمال تغییراتی در این بذرها ، بهترین نوع بذر برای کشت در انواع شرایط اقلیمی انتخاب و به تولید انبوه رسیده و در اختیار کشاورزان قرار داده شده است .

عبدالرضا بیگلری گفت : امروزه جوامع بشری با محدودیت منابع طبیعی مواجه می باشند و باید به صورت علمی برای بهبود وضعیت فعلی تلاش شود .

وی افزود : جامعه دانشگاهی با ید جهت ترویج استفاده از غذای سالم و طبیعی تلاش کنند و دانشجویان در کنار تحصیل در دانشگاه ، از مزارع و باغ ها دیدن کرده و به صورت عملیاتی این حوزه را بهبود بخشند .

دکتر اسفندیاری مدیر کل دفتر صنایع غذایی وزارت جهاد کشاورزی در نشست روز جهانی غذا گفت : غذا یکی از عوامل اصلی در صلح و ثبات جهانی است .

وی گفت : غذا به اندازه کافی و برای تمام انسان ها وجود دارد ولی توزیع نامتوازن مواد غذایی دلیل اصلی عدم دسترسی مناسب به غذا را سبب شده است .

اسفندیاری گفت: امنیت غذایی ، ثبات و فراهم بودن غذا از لحاظ کمی و کیفی مطابق با فرهنگ جوامع ، حق غذا و تعهد دولت ها در خصوص احقاق این حق ، سیستم های پایدار غذایی ، دموکراسی غذا و سیاست های کشاورزی از رویکرد های سازمان ملل متحد جهت رفع مشکل سوء تغذیه در دنیا است .

وی گفت : به موازات کشاورزی و تولید مناسب باید در جهت کاهش ضایعات و دور ریز های مواد غذایی برنامه ریزی کرد و باید بهره برداری از آب و خاک بهبود بخشید .

دکتر اسفندیاری گفت : در ایران مشکل توزیع نامتوازن غذا وجود دارد و در برنامه پنجم توسعه و در چشم انداز پیش بینی شده ، واحد های کشاورزی و صنایع غذایی در راستای امنیت غذایی و کاهش ضایعات زیر نظر یک ارگان هدایت و بازسازی خواهند شد .

محمد رجایی مقدم سرپرست مرکز اطلاع رسانی همگانی سازمان ملل متحد در نشست روز جهانی غذا پیام بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد را به مناسبت روز جهانی غذا قرائت کرد .

در این پیام آمده است : هر روز بیش از 840 میلیون انسان در جهانی که غذا در آن فراوان است گرسنه به سر می برند . این واقعیت به تنهایی باید عامل جسارت اخلاقی و اقدام قاطع برای حل این معضل شود . در عین حال چالش پیش رو بزرگتر و گسترده تر است . 2 میلیارد انسان از گرسنگی پنهان و سوء تغذیه رنج می برند . هم چنین با تغذیه نادرست ، 1 میلیارد و 400 میلیون انسان اضافه وزن دارند که یک سوم از آنها بسیار چاق بوده و در معرض بیماری های قندی ، عروق و سایر مشکلات سلامت قرار دارند .

در ادامه این پیام آمده است: کلید تغذیه بهتر و نهایتاٌ تضمین حق هر فرد به غذا در نظام های غذایی بهینه نهفته است ، یعنی رویکرد هوشمند ، ارائه سیاست ها و سرمایه گذاری هایی که در برگیرنده حفاظت از محیط زیست ، مردم و نهاد ها هستند . همچنین فرآیند هایی که به وسیله آن محصولات کشاوری به گونه ای پایدار تولید ، فرآوری و به مشتری ارائه گردد .

در پایان این پیام آمده است: بسیار خرسندم از اینکه کشور های بسیاری در سراسر جهان به چالش گرسنگی صفر پیوسته و تعهد نموده برای نظام های پایدار غذایی با هم همکاری نمایند . بار دیگر می توانیم کمک نموده تا اطمینان حاصل گردد ، هرفرد به اندازه کافی ، غذای مغذی ، هر روز دریافت نماید . در این روز جهانی غذا اجازه دهید در طی عمر خود ، هدف گرسنگی صفر را برای تمامی افراد به دست آوریم .