پژوهش محقق واحد علوم و تحقیقات بر روی غنی‌سازی و حذف عوارض چربی‌های جانوری در فرآورده‌های لبنی

۱۹ مهر ۱۳۹۷ | ۰۸:۵۰ کد : ۱۰۲۳۴ اخبار
تعداد بازدید:۳۸۱
دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی طی تحقیقی با هدف غنی‌سازی و حذف عوارض چربی‌های جانوری در فرآورده‌های لبنی، ارده کنجد را به عنوان منبع چربی گیاهی و غنی از ریزمغذی‌های فراوان مورد بررسی قرار داد.
پژوهش محقق واحد علوم و تحقیقات بر روی غنی‌سازی و حذف عوارض چربی‌های جانوری در فرآورده‌های لبنی

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، هدی چایچی درباره اهداف و ضرورت‌های این تحقیق اظهار داشت: با توجه به تأثیرات مثبت مصرف ماست بر روی سلامتی و همچنین خواص بی‌شماری که کنجد و به‌تبع آن ارده حاصل از آن بر سلامتی ایفا می‌کند در صدد فرموله کردن ماست طعم‌دار بر پایه ارده برآمدیم.

وی خاطرنشان کرد: در این تحقیق به دنبال جایگزینی چربی جانوری ماست توسط یک منبع با چربی گیاهی بودیم تا هم از لحاظ طعم، خوشایند باشد و هم عوارض چربی‌های جانوری که برای سلامتی انسان مضر است را نداشته باشد. برای حصول این امر دانه کنجد انتخاب شد که سرشار از ترکیبات با خواص تغذیه‌ای بالا است.

وی که این تحقیق را در قالب پایان‌نامه در دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر گیتی کریم انجام داده است، در تشریح مراحل انجام این پژوهش اظهار داشت: ارزیابی‌های انجام‌شده شامل ارزیابی‌های فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی، حسی و میکروبی و همچنین ارزیابی فنل کل و آنتی‌اکسیدان است.

چایچی ادامه داد: در ارزیابی حسی، موردپذیرش‌ترین محصول، ماست با ۵/۷ درصد ارده بود.

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات افزود: به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالا و تأثیرهای مثبت مصرف کنجد در سلامتی انسان نظیر کاهش بروز مرگ‌ومیر ناشی از سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی و مغزی، درمان بیماری‌های پوستی، بهبود عملکرد کبد و...، استفاده از این ماست به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود.

* خبرنگار: لیدا باقرزاده


۶ رای